Praktisch

Openingsuren

Het Passantenhuis is open op weekdagen van 8 tot 17 uur.

Prijzen

Dagprijs:

  • 20,52 euro voor Temse en Dendermonde
  • 23,64 euro voor Wetteren

Inbegrepen: begeleiding en animatie, koffie en frisdranken, het warme middagmaal, incontinentiemateriaal.
Niet inbegrepen: medicatie, vervoer, persoonlijk drankverbruik in de ontmoetingsruimte 't Kaffee in de Residentie Christiana.

Sommige mutualiteiten bieden een tegemoetkoming in de dagprijs.

Vervoer:

We beschikken over eigen aangepast vervoer waarmee we de passanten kunnen ophalen en terugbrengen. Het vervoer wordt georganiseerd door onze Dienst Aangepast Vervoer. Het tarief bedraagt:

0,48 € per km voor gebruikers die aangepast vervoer nodig hebben
0,65 € per km voor alle anderen

De afstand wordt berekend door een routeplanner (www.googlemaps.be) met adres gebruiker tot adres Passantenhuis in optie snelste route. Sommige gebruikers hebben recht op een RIZIV tegemoetkoming in de vervoerskost. Ook Het Passantenhuis voorziet in sommige situaties een tegemoetkoming. Meer info over de tussenkomsten wordt besproken op het intakegesprek. 

Het intakegesprek:

Vooraleer u naar Het Passantenhuis kan komen, dient u een afspraak te maken voor een intakegesprek en dient er een opnamedossier samengesteld te worden. Tijdens het intakegesprek wordt alle info gegeven omtrent het verblijf in het Passantenhuis, wordt de kostprijs van het vervoer berekend en worden een aantal documenten meegegeven, onder andere voor de huisarts en de thuisverpleegkundige. Van zodra het opnamedossier volledig is, kan de opvang gepland worden.

  •