Voorstelling

Bijna iedereen wil graag zo lang mogelijk in zijn of haar eigen vertrouwde huis blijven wonen. Toch kunnen er redenen zijn waarom deze woning op een bepaald moment niet meer de meest geschikte omgeving is: u wordt een dagje ouder, het huis is te groot geworden voor u (en uw partner) of ligt te afgelegen, er zijn te veel trappen, het comfort beantwoordt niet meer aan uw noden,...    In dat geval kan een assistentiewoning een oplossing bieden.

Residentie Christiana & Residentie Augustijnen is een door de Vlaamse overheid erkende Groep van Assistentiewoningen (GAW) gelegen in het centrum van Dendermonde onder nummer PE 2783. Assistentiewoningen zijn bedoeld voor 65-plussers die nog voldoende zelfredzaam zijn. Voor koppels volstaat het dat één van beide de leeftijd van 65 heeft bereikt.

De flats van Residentie Christiana bevinden zich in het complex langs de Papiermolenstraat dat op het gelijkvloers dagverzorgingscentrum Het Passantenhuis huisvest. De 23 flats bevinden zich op de eerste tot en met de vierde verdieping. Elke flat heeft zowel voor- als tuinzicht. 

Aan de achterzijde van Christiana is er op de eerste verdieping een gemeenschappelijk zonneterras en groendak.

Sedert 1 april 2019 zijn ook de 20 flats van Residentie Augustijnen in gebruik genomen. De Residentie is gelegen op dezelfde campus maar met ingang via de Bogaerdstraat. Deze flats beschikken allen over een inpandig terras. Van de 20 flats liggen er 17 langs de straatkant en drie langs de achterzijde van het gebouw.

Tussen beide residenties bevindt zich een afgesloten parking met een pétanquebaan en groenpartijen.

Door de ligging in het centrum van Dendermonde zijn winkels, restaurants en het openbaar vervoer vlot bereikbaar. Tegelijkertijd is de natuur niet veraf dankzij de nabijgelegen Schelde en Dender.

Zoekt u een assistentiewoning buiten Dendermonde? Kijk zeker eens op https://www.zorgbeheer.vlaanderen/.